vrijdag 2 september 2022

Dag 4 Keystone South Dakota (Black Hills, Mount Rushmore, Custer SP)

Vanwege het tijdsverschil veranderen we altijd in een soort van ouwevandagen in het begin van de vakantie. We gaan met de kippen op stok om vervolgens super vroeg wakker te worden. Al naargelang de vakantie vordert gaat dat steeds iets beter.

Vandaag was echt een wow dag! Prachtig weer en we hebben heuul veuul gezien. We gingen dus vroeg op pad. Eerst stond Mount Rushmore op het programma. Heel leuk om te zien, en het ligt in een hele mooie omgeving. We hebben dan ook de Presidential Trail gewandeld.


Daarna gingen we naar een aantal zgn "scenic routes" oftewel prachtige routes. We begonnen met de Iron Mountain. Hier zat een zeer smalle tunnel in met uitzicht op Mount Rushmore.

Vervolgens zijn we naar Custer Statepark gereden. Daar heb je de Wildlife Loop. Een prachtige route waarbij we hele kuddes bizons tegen kwamen (en ook nog een paar ezels).





Super leuk om de kuddes bizons te zien rondlopen. Ze worden ook wel fluffy cows genoemd, haha. Je kunt in dit gebied ook overal bizon vlees krijgen, er staan veel bison burgers op de menu's. Naast bizons hebben we ook nog herten en prairiehondjes gezien. 

But wait, there is more! Ook The Needles Highway stond op het programma. Maar eerst hebben we lekker in een Lodge geluncht. Met volle magen hebben we de laatste scenic route gereden. Ook weer super mooi. Smalle bergweggetjes, haarspeldbochten, tunnels waar maar één auto tegelijk door kon en prachtige vergezichten. 


Als laatste wilden we een rondje Sylvan Lake wandelen. Weer een prachtige omgeving. Maar niet geheel ongebruikelijk is het rondje niet gelukt. We zijn waarschijnlijk weer eens ergens verkeerd gelopen. Maar dat kwam mooi uit: we liepen daardoor zowel heen als terug in de schaduwkant. Want het is best wel warm hier.



Al met al zijn we blij verrast met dit prachtige gebied. We zijn heel veel keren gestopt om van de vergezichten te genieten. We hebben het hier vreselijk naar onze zin :) 

Terug in Keystone hebben we de stoeltjeslift genomen. Aangezien ik niet meer hoefde te rijden heb ik een lekker glaasje rosé genomen boven op de berg.


We hebben nog ff gechillt op de kamer en toen zijn we weer het stadje ingelopen om te eten. Gelukkig was er nog plaats in het restaurant/saloon van gisteren. We hebben er weer heerlijk gegeten.

Wat een heerlijke dag weer! Maar nu begint Labour day Weekend. Deze feestdagen betekenen dat de Amerikanen er op uit trekken en dat veel hotels vol zitten. Nu dus ff goed kijken waarwe de volgende dagen verblijven. Daar komen we vast wel uit! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten