woensdag 7 september 2022

Dag 9 Yellowstone


Vandaag waren we de hele dag in Yellowstone. We hebben nog een nachtje bijgeboekt, want het kost aardig wat tijd om het hele park te zien. 
De route door het park loopt in een soort van 8. We gingen vandaag het onderste rondje doen. We zijn begonnen met een smal bergweggetje naar Firehole Falls. Mooie route naar een mooie waterval. 
Daarna stopten we op verschillende plekken om van de bizarre en mooie natuur te genieten. We waren flabbergasted door het steeds veranderende landschap. Eerst rij je door bosrijk berggebied, even later rij je door droge vlaktes waar stoom uit de grond komt. Heel bijzonder! 

We zijn ook bij de Grand Prismatic Overlook gestop. Dat was een wandeling, zoals  het woord overlook al doet vermoeden, die nogal stijl omhoog liep. En aangezien het alweer bijna 30 graden was bleef ik niet helemaal okselfris. Maar de beloning aan het eind van de wandeling was het dubbel en dwars waard. 

We hebben geluncht met een ijs"je". We namen één scoop, maar dan heb je meteen een hele beker vol. Prima te doen met dit warme weer,  niet de gezondste lunch, maar wel lekker. 
Daarna gingen we naar Old Faithfull. Deze spuit elke twee uur. Onze timing was weer spot on, we hebben wel 10 minuten zitten te wachten voor het spektakel begon. Super leuk om te zien!

En toen moesten we weer door. Op naar de Grand Canyon of Yellowstone. We hebben de South Rim gereden. Wow,  wat een spectaculaire uitzichten weer! En weer een totaal ander landschap. 

We gingen het hele rondje niet meer redden vandaag. Maar morgen hebben we nog een hele dag in het park. 

Op weg naar de uitgang kwamen we nog een fluffy cow tegen die netjes op de vluchtstrook liep.

We hebben ff lekker gechillt op de kamer, en om 6 uur zijn we weer naar het centrum gewandeld. Het restaurant van gisteren was dusdanig goed bevallen dat we daar weer gegeten hebben. En we hebben ons daar weer prima vermaakt. Schijnbaar was het zoon- eet-met-zijn-ouders-dag. Bij sommige stellen droop het ongemak er af. Wij hebben er allerlei verhalen bij verzonnen en ons weer prima vermaakt. En oh, het eten was ook erg lekker (en de wijn ook). 

We hebben nog wat winkeltjes bezocht en toen weer naar het hotel gewandeld. Het was weer een fantastische dag!!! 







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten