zondag 4 september 2022

Dag 6 Spearfish - Buffalo WY

We komen al weer een beetje in ons ritme, we hebben vanochtend tot een whopping half 7 geslapen :)

En toen gingen we bijtijds weer op pad. We gaan richting Yellowstone, maar dat gingen we niet in één dag redden. Eerst gingen we naar de vlakbij gelegen Spearfish Canyon, weer een scenic route door de Black Hills. Ik vind het vreemd dat dit gebied niet bekender is bij Europese toeristen, het is hier schitterend. Maar leuk voor ons: je komt hier alleen Amerikaanse toeristen tegen.

We zijn weer op verschillende uitkijkpunten gestopt. Onderweg zagen we nog een paar bighorn sheep. Grappige beesten, maar ze bleven niet poseren. Ook het hert niet die we langs de weg zagen. 

Bij een waterval hebben we een prachtige wandeling gemaakt. 'S ochtends is het nog heerlijk weer, later op de dag wordt het bloedheet.





We hebben de Black Hills achter ons gelaten en gingen onderweg naar Buffalo, Wyoming. Jammer genoeg stond er geen bord toen we de staat binnenreden. 

Onderweg stopten we bij de Devils Tower, een heel raar natuurverschijnsel. Dankzij onze parkenpas konden we weer zonder betalen naar binnen. Het is een heel hoog raar ding, midden in het vrij platte landschap. Wanneer je er vlak bij staat zie je pas hoe gigantisch hoog dat ding is. 

We zouden een wandeling om de "toren" doen, maar het was inmiddels bijna 40 graden, dus een wandeling stond niet hoog op onze verlanglijst. Er was een rangerpraatje op een schaduwrijke plek, dus dat leek ons een prima alternatief. 



Er waren trouwens gasten de toren aan het beklimmen, in de volle zon in de hitte! Dat vind ik redelijk koekoek. 

Toen was het best nog een eind rijden naar Buffalo. We hebben deze plek puur en alleen gekozen voor een tussenovernachting onderweg naar Yellowstone. 

Ff na 6 uur zijn we naar een restaurant gewandeld. Je merkt dat je hier je op het platteland bevindt, heel veel cowboys met cowboyhoeden op. Men laat duidelijk weten fans te zijn van Donald and guns :(

In het restaurant hingen nogal wat opgezette dieren, maar het eten was erg lekker en de clientèle was bijzonder, haha.

 
 (sorry, met volle mond) 

Voor morgen hebben we net een hotel in Cody geboekt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten