zaterdag 3 september 2022

Dag 5 Keystone - Spearfish (met oa Badlands en Deadwood)

Gisteravond hebben we een hotel in Spearfish geboekt. Ivm Labour day weekend vonden we het handig om alvast wat te boeken. 

Na het ontbijt gingen we richting Badlands National Park (NP). Aangezien we in april een parkenpas hadden aangeschaft hoefden we geen entree te betalen.

We hadden eigenlijk geen hoge verwachtingen van het park, maar we waren erg verrast. Het park was spectaculair! Er is nogal wat keren WOW geroepen :) Hoe leg je het park uit? We reden van de groene en bosrijke Black Hills naar een steeds droger en dor gebied. Maar dan doemt er opeens een heel apart landschap op. Het was miljoenen jaren geleden een ondiepe zee. Hierdoor ontstonden hele vreemde vormen en kleuren. Sommige gedeeltes steken boven het land uit, andere delen hebben een soort aantal ravijnen gevormd. 


Er loopt een route door het park met veel uitzichtpunten. Bij elk uitzichtpunt had je weer hele andere uitzichten. Er waren veel verschillende landschappen en kleuren. We waren super blij dat we een eind gereden hadden voor het park. 



Wanneer je Badlands uitrijdt kan je de billboards voor Wall Drug Store niet missen. In 1931 is een ondernemer een winkel begonnen waarbij hij adverteerde met gratis ijswater. Hij zette overal in de buurt grote billboards neer. Dat was een groot succes. De winkel is nu een publiekstrekker. Het is een heel groot pand waar ze van alles verkopen, van koelkastmagneten tot vuurwapens. Er is ook een café waar we erg lekker geluncht hebben. Hele leuke tussenstop. 


Daarna zijn we via een toeristische route naar Deadwood gereden. Dit is een historisch mijnwerkersstadje. Hier wordt elke dag een schietpartij tussen kaartspelers nagespeeld. Er rijdt ook een postkoets rond. Verder vonden wij er niet veel aan.


Inmiddels was het na vieren dus zijn we naar ons hotel in Spearfish gereden. Rond vijf uur kwamen we daar aan. Ff gechillt op de kamer en toen zijn we naar het centrum van Spearfish gewandeld. Daar hebben we lekker gegeten. En toen weer lekker terug gewandeld. Gelukkig was het inmiddels wat afgekoeld, overdag is het ruim 30 graden! 

We hebben 's avonds ook meteen een hotel voor morgen gereserveerd. Dankzij gespaarde punten kost dit helemaal NIETS!! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten