dinsdag 6 september 2022

Dag 8 Cody WY - Yellowstone - West Yellowstone MT

We zijn vanochtend bijtijds vertrokken omdat wij dachten dat het heuul ver rijden was naar West Yellowstone. Dat bleek dus reuze mee te vallen. We reden rond een uur of 9 Yellowstone binnen. Onze parkenpas ' America the Beautiful" van 80 dollar hebben we er al lang en breed uit.

Toen we het park in reden vielen we van de ene in de andere verbazing. Wat een prachtig park! Er zijn heel veel bijzondere natuurverschijnselen te zien. We hebben er een aantal overgeslagen omdat we anders vandaag in tijdnood kwamen te zitten.

We stopten eerst bij een mooi meer.


Daarna hebben we een wandelingetje gemaakt rond modderpoelen. Deze zijn gloeiend heet en pruttelen er op los. Er komt veel fosfor vrij. De dampen die er vanaf komen zijn heel warm en stinken. 

Daarna stopten we bij een geiser en een mooie poel. Hier werd ook weer een rangerpraatje gehouden. 


Vanwege het lekkere weer hebben we buiten op het terras geluncht. Het grappige is, is dat we al 30 jaar door de VS reizen, maar nog nooit in Yellowstone zijn geweest. De reden hiervoor is dat het park heel noordelijk ligt en het er vaak  al vroeg in het jaar koud is. En daar zijn wij niet van. Het park werkt heel erg mee, want het is er nu een dikke 30 graden. Een tandje minder hadden we ook goed gevonden :)

We zijn natuurlijk weer bij het visitor center langs geweest. De ranger heeft ons voldoende tips meegegeven om ons de komende twee dagen te vermaken in het park. 

Vlak voordat we het park uit reden zagen we een hoop mensen druk met camera's in de weer. Dat kan maar één ding betekenen: een beer! Als je heel goed kijkt zie je hem op de foto. Ik stond met mijn telefoon in de zon, dus ik zag het scherm niet goed. 

In de middag zijn we naar West Yellowstone gereden en hebben daar een hotel gescoord. Omdat je direct bij de ingang van het park zit zijn de hotels nogal aan de prijs. Maar dat betekent wel dat we meer tijd in het park hebben, en daar komen we voor. 

Het plaatsje heeft verschillende restaurants. Het is toch nog druk, en bij bijna alle restaurants stonden mensen te wachten. Gelukkig konden we snel terecht bij een leuke tent. Wat ons wel opvalt is dat het personeelstekort hier nog veel erger is dan bij ons. Heel vervelend voor het restaurant van vanavond, maar wij moesten wel erg lachen om sommige van de werknemers die hysterisch rondrende terwijl anderen super relaxed hun werk deden. Vervolgens kwamen ook nog familie van Kim Jung-un vlakbij zitten!(ze hadden iig dezelfde kapper) Gratis vermaak :) 

Na het eten zitten we nog lekker ff te chillen op de kamer. En we verheugen ons op morgen nog een dag Yellowstone! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten