maandag 5 september 2022

Dag 7 Buffalo - Cody

Het is vandaag Labour Day, een Amerikaanse feestdag en het einde van het zomerseizoen. Dat konden we meteen merken aan de hotelprijzen. Ons hotel van gisteren was gratis (whoopwhoop) het hotel voor vanavond ligt in het centrum van Cody en was prima betaalbaar. Dat komt goed uit, want de dollarkoers is zeer ongunstig.

Ons einddoel voor vangaag was dus Cody, vandaar uit gaan we naar Yellowstone. We gaan altijd goed voorbereid op reis (met lekkere Amerikaanse snacks). 

 We begonnen met Bighorn National Forrest, via binnenweggetjes of scenic routes. 

We zijn weer bij verschillende uitkijkpunten gestopt om van het uitzicht te genieten. 

We hadden gelezen over Bighorn Canyon, dat klonk goed, dus wij zijn daar heengereden. Het werd beschreven als een "hidden gem". Nou, het was dusdanig goed verstopt dat we het niet hebben kunnen vinden, haha. We dachten dat we de verkeerde kant op reden dus we zijn omgedraaid. Later zagen we dat we nog 1 km hadden moeten doorrijden. Maar gelukkig hebben we er een plaatje van gezien :) 


Toen we in Cody aankwamen konden we nog niet in het hotel. We hebben daarom maar zo'n toeristische trolley genomen omdat de mevrouw zei dat het airco had (het is hier bloedheet). De airco kon echter niet tegen de warmte op, dus het was peentjes zweten tijdens de rit.
Tijdens de lunch raakten we in gesprek met een ouder echtpaar. Ze vroeg ons wat we van hun huidige president vonden. Het vieze gezicht dat ze er bij trok zei genoeg. Diplomatiek zeiden wij dat we niet over politiek discussiëren. Toch het er nog ff kort over gehad en ze waren in shock dat Donald niet populair is in Europa. Ze zijn hier echt hardcore Trump aanhangers en laten dat zoveel mogelijk weten. 

                                                     (dit zijn de verschillende brandmerken) 

'S avonds zijn we gaan eten in het oudste hotel/restaurant van Cody, opgericht door Buffelo Bill. Heel leuk restaurant! We hebben voor het eerst een toetje genomen (gedeeld), nl de typisch Amerikaanse breadpudding met whiskey saus. Dat was dus super lekker, maar van één portie kun je een geheel dorp voederen. Dus een wandelingetje na het eten was welkom. 
                                                            (ook het hert had dorst) 
Morgen hebben we een lange rit voor de boeg, dus waarschijnlijk duiken we er vroeg in. Maar eerst kijken we nog naar een Amerikaans verbouwprogramma, vinden we leuk :) Met nog een laatste glaasje White Zinfandel... 





 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten